Ik ga ervan uit dat jij die ervaring ook kent. Dat je alles op alles zet om iets te willen vinden. Maar als je denkt het gevonden te hebben, tot het besef komt dat de zoektocht gewoon verdergaat. Dat je net als ik van het spreekwoord Wie zoekt, die vindt wel eens Wie vindt, die zoekt maakt.

Als schrijver heb ik het gevoel me in een denkbeeldig vertaalbureau te bevinden. De opdracht is totaal onrealistisch: de omgang met de Onuitsprekelijke onder woorden brengen, net als de impact hiervan op ons mens-zijn. Ik wijd me eraan vol passie. Zo lang ik er niet in slaag, ben ik goed bezig.

Al enkele jaren blijken woorden niet voldoende. Er is beeldtaal bij gekomen. Maar zelfs deze combinatie volstaat niet. Mijn boeken zijn als haltes op mijn zoektocht. Thema’s als stilte, gebed, kwetsbaarheid, menswording, monastiek leven, groei en beweging dienen zich aan in steeds andere gedaantes. Ik blijf in beweging. Van het moment ik iets gevonden heb, zoek ik verder. De onmogelijkheid van mijn opdracht, houdt me op de been.

Erik Galle, priester – psychotherapeut – auteur